Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Hrvaška bo pospešila postopek epidemiološkega nadzora pri vstopu v državo

Zagreb, 13. marca - Za vse potnike, ki vstopajo na Hrvaško s kriznih območij, bo še naprej obvezna 14-dnevna samoizolacija, a bodo na hrvaških mejnih prehodih pospešili postopek njihove registracije, je zatrdil hrvaški minister za zdravstvo Vili Beroš. Sanitarni inšpektorji so doslej izdajali posebne uredbe o 14-dnevni samoizolaciji, katerih priprava je trajala približno pol ure, to pa je prispevalo h gneči na mejnih prehodih.

Hrvaška, Zagreb.
Za vse potnike, ki vstopajo na Hrvaško s kriznih območij, bo še naprej obvezna 14-dnevna samoizolacija, a bodo na hrvaških mejnih prehodih pospešili postopek njihove registracije, je na novinarski konferenci sporočil hrvaški minister za zdravstvo Vili Beroš.
Foto: Hina/STA

Pomočnik hrvaškega notranjega ministra Damir Trut je povedal, da so na mejne prehode poslali vodo, hrano in kemična stranišča, da bi nekoliko pomagali voznikom, ki so obtičali na meji.

Iz karlovške županije so sporočili, da so zaprli vse maloobmejne prehode s Slovenijo, v samoizolacijo so poslali hrvaške delavce, ki so se včeraj vrnili z dela v Beli krajini.

sk/gi/vb/sk
© STA, 2020