Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Furs spodbuja elektronsko oddajanje vlog in obrazcev

Ljubljana, 13. marca - Finančna uprava RS (Furs) je z namenom omejitve širjenja koronavirusa do preklica uvedla številne ukrepe poslovanja z davčnimi zavezanci. Državljane pozivajo, da vloge, ugovore, pritožbe in druge obrazce v čim večji možni meri oddajo po elektronski poti - preko eDavkov ali mobilne aplikacije, kjer je to mogoče.

Ljubljana.
Spletni portal eDavki.
Foto: STA
Arhiv STA

Posamezne vloge in obrazce je mogoče odložiti tudi v predalnik pred vhodom v prostore finančnih uradov ali poslati po pošti. "Le v kolikor morate nujno oddati kakšno dokumentacijo osebno (originali pogodb, notarskih zapisov...), jo lahko vložite v vložišču na sedežu finančnega urada, ob tem da v stavbo vstopate posamezno in uslužbencu na vhodu obrazložite nujnost osebne predložitve," so sporočili.

Če je za vodenje posameznega davčnega ali carinskega postopka nujen kontakt z uslužbencem finančne uprave, naj stranke pokličejo na številke, navedene na njihovi spletni strani.

Finančna uprava bo do nadaljnjega papirno dokumentacijo odpošiljala samo po pošti, osebni prevzem na finančnih uradih ne bo mogoč.

jaz/mrn
© STA, 2020