Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Slovaška zapira meje za tujce, izjema Poljaki

Bratislava, 12. marca - Slovaška je danes v boju za zajezitev širjenja novega koronavirusa napovedala zaprtje meja za vse tujce, izjema bodo poljski državljani. Slovaške meje bodo za tujce zaprte od jutri zjutraj. Na mejnih prehodih s Poljsko bo vstop v državo dovoljen samo poljskim državljanom. Vsi tujci, ki še prihajajo v državo, bodo ob tem morali za dva tedna preventivno v karanteno.

Slovaška, Bratislava.
Slovaški predsednik vlade Peter Pellegrini je na novinarski konferenci sporočil, da Slovaška v boju za zajezitev širjenje novega koronavirusa zapira meje za vse tujce, izjema bodo poljski državljani. Slovaške meje bodo za tujce zaprte od petka zjutraj. Na mejnih prehodih s Poljsko bo vstop v državo dovoljen samo poljskim državljanom
Slovaški premier Peter Pellegrini in ministrica za notranje zadeve Denisa Sakova.
Foto: TASR/STA

Slovaška vlada je poleg tega sprejela odločitev o zaprtju vseh treh letališč in vseh šol v državi. Zaustavili so tudi mednarodni avtobusni in železniški promet. Šole v državi bodo od jutri dalje zaprte za 14 dni.

Na Slovaškem so doslej zabeležili 16 primerov koronavirusne bolezni. Po vsem svetu so doslej zabeleženih 125.518 primerov okužb z novim koronavirusom. Umrlo je 4617 ljudi. V Sloveniji je po zadnjih podatkih okuženih 89 oseb.

mlj/vb/mlj
© STA, 2020