Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Pregled ukrepov občin za preprečevanje širjenja koronavirusa

Ljubljana, 12. marca - Pregled ukrepov, za katere so občine sporočile, da so jih sprejele za preprečevanje širjenja koronavirusa s svežimi informacijami na vrhu seznama.

LJUBLJANA

Z namenom preprečevanja širjenja koronavirusa tirna vzpenjača na Ljubljanski grad do nadaljnjega ne obratuje. Ljubljanski grad, stalne muzejske postavitve in trenutne razstave ter gostinski lokali v domeni najemnikov, za zdaj ostajajo odprti, velja pa omejitev števila obiskovalcev v razstavnih prostorih ter odpoved prireditev v zaprtih prostorih in vodenih ogledov za skupine.

Prostori Narodne in univerzitetne knjižnice bodo od petka do preklica zaprti za uporabnike. Uporabnikom bodo do nadaljnjega nudili storitve po spletu oziroma po telefonu. Uporabnikom, ki imajo na dom izposojeno gradivo (tudi medknjižnično), so rok izposoje podaljšali za dodatnih 30 dni.

V Kinodvoru do nadaljnjega ni projekcij in dogodkov. Do 29. marca so odpovedane vse predstave in druge prireditve v SNG Drama Ljubljana.

CELJE

Mestna občina Celje s petkom, 13. marca, zapira mestno blagajno in glavno pisarno. Prav tako ne bo uradnih ur v občinski upravi Mestne občine Celje, dogodki v Narodnem domu pa so odpovedani. Občinska uprava bo še naprej dosegljiva po telefonu in elektronski pošti.

Do nadaljnjega so zaprti Pokrajinski muzej Celje, Muzej novejše zgodovine Celje, Osrednja knjižnica Celje Zavod Celeia Celje: TIC na Glavnem trgu, Celjski dom, Center sodobnih umetnosti, Zgodovinski arhiv Celje, Gledališče Celje, Celjska kulturnica, Celjski mladinski center, Regijsko študijsko središče, Javni zavod Socio (tudi Večgeneracijski center, začasno ne sprejemajo donacij občanov), Ljudska univerza Celje ter Javni sklad za kulturne dejavnosti in Zveza kulturnih društev Celje.

KOPER

V Mestni občini Koper je od danes prepovedana uporaba javnih športnih objektov in drugih večnamenskih prostorov. Do nadaljnjega so zaprti Olimpijski bazen Koper, Arena Bonifika, dvorana Burja na Škofijah, vse šolske telovadnice, zadružni in kulturni domovi, Center dnevnih aktivnosti, Večgeneracijski center Morje in drugi zaprti javni prostori, v katerih so se odvijali različni dogodki.

Omeji se poslovanje občinskih uprav, krajevnih skupnosti ter javnih podjetij Marjetica Koper, Komunala Izola, Okolje Piran in Rižanski vodovod Koper ter Javnega stanovanjskega sklada Koper. Do preklica ukrepa so uradne ure teh ustanov za osebni sprejem strank odpovedane. V času uradnih ur bodo v Mestni občini Koper dosegljivi na telefonski številki 05 66 46 100 (centrala) oziroma na drugih številkah posameznih uradov (https://www.koper.si/sl/kontakti-2/), poslovali pa bodo tudi po pošti in elektronski pošti obcina@koper.si. Številka občinskega inšpektorata MOK je 041 627 286, brezplačna številka pa 080 44 49.

V času večje ogroženosti za okužbo z novim koronavirusom bo Mestna občina Koper v sodelovanju z Obalnim domom upokojencev nudila pomoč pri dostavi zdravil, hrane in higienskih potrebščin starostnikom in invalidom v občini, ki to pomoč potrebujejo. Od ponedeljka, 16. marca, bodo lahko vsak delovnik med 7. in 18. uro poklicali na telefonsko številko Gerontološkega centra Obalnega doma upokojencev Koper: 05 663 45 85.

IZOLA

Od petka do nadaljnjega so uradne ure za sprejem strank odpovedane. V času uradnih ur bodo na Občini Izola dosegljivi na telefonski številki 05 66 00 107 (kabinet župana), 66 00 100 (centrala), 66 00 350 (številka občinskega inšpektorata) 051 442 330 (dežurna številka občinskega redarstva). Omejitev za stranke velja tudi na krajevnih skupnostih, kjer bodo do nadaljnjega ravno tako dosegljivi samo po telefonu. Vloge ali drugo dokumentacijo naj občani oddajo v poštni nabiralnik na pročelju občinske stavbe na Sončnem nabrežju 8.

PIRAN

Od petka do nadaljnjega so uradne ure za sprejem strank odpovedane. V času uradnih ur občinske uprave občine Piran in Medobčinskega inšpektorata in redarstva Občine Piran in občine Ankaran bodo dosegljivi izključno po telefonu 05 67 10 300 in elektronski pošti obcina.piran@piran.si. Navedeno velja tudi za poslovanje krajevnih skupnosti. Kontakti krajevnih skupnosti so navedeni na občinski spletni strani.

ANKARAN

Od petka do nadaljnjega so uradne ure za sprejem strank odpovedane. V času uradih ur bodo na Občini Ankaran dosegljivi na telefonski številki 05 66 53 000 (sprejemna pisarna občinske uprave), 05 66 53 080 (številka medobčinskega inšpektorata) in 080 10 55 (dežurna številka medobčinskega redarstva), poslovali pa bodo tudi po pošti in elektronski pošti info@obcina-ankaran.si.

----------------------------------------------------------

MARIBOR

V Mestni občini Maribor uvajajo ukinitev plačevanja z gotovino na mestnih avtobusih. Od ponedeljka, 16. marca, na vseh mestnih avtobusih voženj začasno pri vozniku ne bo mogoče plačevati z gotovino in s papirnatimi kupončki za eno vožnjo. Potnike zato pozivajo, da pravočasno poskrbijo za nakup ustreznih vozovnic v predprodaji - plastičnih kartic z eno ali več vožnjami. To lahko storijo na blagajni na glavni avtobusni postaji v Mlinski ulici, na spodnji postaji Pohorske vzpenjače, v Turistično informacijskem centru Maribor in na vseh zunanjih prodajnih mestih (trafikah). Omenjeni ukrep ukinitve plačevanja z gotovino in papirnatimi kupončki za eno vožnjo pri vozniku na avtobusu bo veljal do nadaljnjega oziroma do preklica.

Družba Nigrad od petka, 13. marca, za stranke in uporabnike storitev ukinja uradne ure na sedežu družbe na Zagrebški cesti 30, za vprašanja in potrebne informacije pa bodo dosegljivi na elektronskem naslovu info@nigrad.si.

Do nadaljnjega so odpovedane vse prireditve Narodnega doma Maribor.

VELENJE

Upravna stavba PUP-Saubermacher bo do nadaljnjega zaprta. Stranke naprošajo, da osebno opravijo le najnujnejše storitve, pred osebnim obiskom pa poskušajo rešitev poiskati po telefonu na številkah 03/896-87-11, 03/896-87-18 ali 051/244-521 oziroma pišejo na elektronski naslov podjetje@pup-saubermacher.si.

V Zbirni center Velenje je vstop možen le s položnico PUP-Saubermacher in osebnim dokumentom. Zaradi preprečitve prenosa bolezni, naj stranke položnico prislonijo na steklo, da lahko z optično napravo preberejo kodo. V primeru, da stranka nima položnice, ne bo mogla vstopiti v zbirni center.

Muzej premogovništva Slovenije v Velenju bo zaprt od petka do preklica.

SLOVENJ GRADEC

Občinska uprava Mestne občine Slovenj Gradec bo do preklica ukrepov za občane na voljo preko telefona 02/881-21-10 ali elektronskih naslovov, osebne obiske uprave pa, razen v izjemno nujnih in neodložljivih primerih, popolnoma odsvetujejo. Občanom svetujejo tudi upoštevanje navodil zdravstvenih služb ter dosledno upoštevanje navodil za samovarovanje pred okužbo.

TRŽIČ

Do preklica bo na Občini Tržič mogoče osebno urejati le nujne zadeve, z obveznim predhodno dogovorjenim terminom z uslužbencem, ki ga občani potrebujejo, sicer pa naj se obrnejo na elektronski naslov obcina@trzic.si, telefonsko številko 04/597-15-10 ali navadno pošto na naslov Trg svobode 18, 4290 Tržič. Plačevanje v sprejemni pisarni do nadaljnjega ne bo mogoče, zato naj se občani poslužujejo plačil prek elektronskega bančništva.

Prav tako občina do nadaljnjega odpoveduje vse dogodke, ki jih organizira ali soorganizira.

ŠKOFJA LOKA

Občina Škofja Loka in Upravna enota Škofja Loka danes vzpostavljata omejitev za stranke za najnujnejše primere, od petka dalje pa bodo poslovali samo preko telefona in elektronskih sporočil. Mladinski centri (MDC Blok, DC OM, DCM Podlubnik, Zavod O) se bodo zaprli, prav tako so do nadaljnjega odpovedane vse dejavnosti v telovadnicah in bazenih.

Knjižnica Ivana Tavčarja bo od ponedeljka, 16. marca, do nadaljnjega prenehala z izvajanjem vseh dodatnih dejavnosti, še naprej pa bodo vse enote knjižnice odprte za izposojo. Prav tako bodo uporabnikom na voljo čitalnice.

BOHINJ

Od danes so odpovedani vsi dogodki v organizaciji Javnega zavoda Triglavski narodni park in zaprta vsa informacijska središča Triglavskega narodnega parka.

MIREN-KOSTANJEVICA

Pomnik miru na Cerju bo do nadaljnjega zaprt za obiskovalce.

KAMNIK

Občina Kamnik odpoveduje vse prireditve ob prazniku Občine Kamnik. Prav tako so odpovedali slavnostno podelitev priznanj občine, ki je bila načrtovana v petek, 27. marca, ter prireditev s položitvijo venca k spomeniku Rudolfa Maistra in promenadni nastop Mestne godbe Kamnik.

BLED

V blejski občini sta od danes naprej za stranke zaprti občina in redarstvo. Občane pozivajo, da vse stvari urejajo po telefonu, elektronski pošti ali navadni pošti.

tep/mva/mo/tep
© STA, 2020