Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Trump zaradi koronavirusa uvedel prepoved potovanj iz Evrope in druge ukrepe

Washington, 12. marca - Ameriški predsednik Donald Trump je sinoči v televizijskem nagovoru napovedal prepoved potovanj v ZDA iz Evrope, točneje iz 26 držav schengenskega območja, torej tudi iz Slovenije. Napovedal je tudi druge ukrepe za lajšanje gospodarske škode zaradi pandemije koronavirusa, ki je pretresla svetovne finančne trge in življenja ljudi.

ZDA, Washington.
Ameriški predsednik Donald Trump je obvestil državljane in svet, da zaradi koronavirusa prekinja za 30 dni vsa potovanja iz Evrope v ZDA. Prekinitev se začenja ob 23.59 uri v petek po vzhodno-ameriškem oziroma ob 4.59 uri v soboto zjutraj po srednjeevropskem času.
Foto: Xinhua/STA

ZDA, Washington.
Ameriški predsednik Donald Trump.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Prepoved potovanj bo začela veljati v soboto od 5. ure po srednjeevropskem času, Trump pa je dovolil možnost, da jo odpravijo pred iztekom 30-dnevnega roka. Povedal je, da prepoved ne bo veljala za Američane, ki se bodo vračali iz Evrope, čeprav ni jasno, kako bo to mogoče izpeljati.

Trump je Evropo obtožil, da ni dovolj hitro ukrepala proti novemu koronavirusu in zatrdil, da so Američane okužili evropski potniki. Za ta teden je odpovedal načrtovani poti v Nevado in Kolorado.

vr/rp/vr
© STA, 2020