Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Vinjen voznik brez vozniške v Kranju povzročil prometno nesrečo

Kranj, 11. marca - Kranjski policisti so danes ponoči zaradi neprilagojene hitrosti vožnje ustavljali voznika, ki je v Kranju nato povzročil prometno nesrečo z lažjimi poškodbami. Policisti so ugotovili, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil je pod vplivom alkohola, v postopku pa je z nasilnimi in drznim vedenjem kršil tudi javni red in mir.

Kranj.
Kranjski policisti so ponoči zaradi neprilagojene hitrosti vožnje ustavljali voznika, ki je v Kranju nato povzročil prometno nesrečo z lažjimi poškodbami. Policisti so ugotovili, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil je pod vplivom alkohola, v postopku pa je z nasilnimi in drznim vedenjem kršil tudi javni red in mir.
Foto: PU Kranj

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, je voznik med vožnjo po klancu navzgor zapeljal na nasprotni vozni pas, pri tem pa trčil v drug avtomobil. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,46 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Policija njegova ravnanja v prometu obravnava kot kaznivo dejanje zoper varnost javnega prometa. Zaradi kršitve javnega reda in miru pa proti vozniku poteka še prekrškovni postopek.

rbi/mo/mo
© STA, 2020