Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Mežici letos z rekordnim proračunom, nadaljujejo tudi sodelovanje s Kitajci

Mežica, 8. marca - Letošnji proračun Občine Mežica, vreden dobre štiri milijone evrov, je predvsem na račun projektov, sofinanciranih z evropskimi sredstvi, največji v zgodovini občine.

Mežica.
Podpis memoranduma o sodelovanju predsednika ljudskega kongresa kitajskega mesta Xuzhou Zhou Tiegna in župana Mežice Dušana Krebla ob podpisu memoranduma o sodelovanju.
Foto: Vesna Pušnik Brezovnik/STA
Arhiv STA

Mežica.
Zastave Evropske unije, Slovenije in Kitajske.
Foto: Vesna Pušnik Brezovnik/STA
Arhiv STA

Med največje letošnje občinske projekte v Mežici spadata komunalna ureditev poslovne cone Glančnik in izvedba še enega projekta odvajanje komunalnih voda. Vsak od projektov je vreden približno pol milijona evrov.

V poslovni coni Glančnik, kjer posluje več podjetij, občina s projektom ne bo širila poslovne cone, ampak jo bo komunalno uredila tako, da bo omogočila nadaljnjo popolnitev cone z dodatnimi objekti, je za STA pojasnil župan Občine Mežica Dušan Krebel.

Potem ko je občina lani začela sodelovanje s kitajskim mestom Xuzhou, se aktivnosti nadaljujejo, je pa obisk Mežičanov na konferenci pobratenih mest aprila na Kitajskem pod vprašajem zaradi novega koronavirusa.

vpu/vpu
© STA, 2020