V novi opoziciji pripravljenost na pogovore med strankami levega pola

Ljubljana, 3. marca - Ko bo po pričakovanjih Janez Janša danes potrjen za mandatarja in v prihodnje tudi nova vlada, se bo v DZ preoblikovala opozicija. Predsednik SD Dejan Židan je včeraj na vodje LMŠ, Levice in SAB naslovil pobudo za sodelovanje. Iz navedenih so danes ob robu seje DZ odgovorili, da so pripravljeni tako na pogovore kot tudi na sodelovanje.

Ljubljana, DZ.
Nadaljevanje seje DZ, na kateri so poslanci razpravljali in glasovali o kandidaturi predsednika SDS Janeza Janše za mandatarja 14. slovenske vlade.
Mandatar za predsednika vlade Janez Janša.
Foto: Nebojša Tejić/STA

V tem primeru bo mesto največje opozicijske stranke prevzela LMŠ. Po besedah vodje poslancev Braneta Golubovića bo LMŠ kakovostna opozicija. Sodelovali bodo z vsemi, udeležili se bodo tudi pogovora z Židanom.

Vodja poslanske skupine SAB Maša Kociper računa, da se bodo opozicijske stranke pogovarjale. V Levici bodo Židanovo vabilo sprejeli. Koordinator stranke Luka Mesec napoveduje, da bodo trda opozicija. V SNS pa napovedujejo, da bodo Janševo vlado podprli pri zadevah v korist države in državljanov.

dpr/td
© STA, 2020