Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Bliža se spomladanski teden restavracij

Ljubljana, 6. marca - Bliža se spomladanska različica tedna restavracij. Gurmani bodo lahko brbončice razvajali v 100 restavracijah in gostilnah, od tega v 13 novih. Rezervacije sprejemajo od danes dalje. Spomladanski teden restavracij bo sicer trajal od 20. do 29. marca, vse sodelujoče restavracije pa so predstavljene na spletni strani Tedna restavracij.

Ljubljana.
Skutini štruklji, hrana, restavracija.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Letošnji poudarek Tedna restavracij bo povezovanje preteklosti in sodobnosti. Po besedah kulinaričnega kritika in selektorja Tedna restavracij Uroša Mencingerja vrhunska kakovost mora črpati iz bogate tradicije, hkrati pa ne sme obstati v preteklosti, temveč mora tradicijo nadgrajevati.

Cena menijev bo ostala 19 evrov, izjema pa bodo najboljše ocenjene restavracije s tremi ali štirimi srčki, kjer bo cena posebnega menija 25 evrov.

zc/jes
© STA, 2020