Novi koronavirus v Italiji zahteval četrto žrtev

Bergamo, 24. februarja - Novi koronavirus je v Italiji danes zahteval četrto smrtno žrtev. Gre za 84-letnika, ki se je zdravil v bolnišnici v Bergamu na severu države. Število okuženih v Italiji je medtem preseglo 180, od tega so jih 150 zabeležili v deželi Lombardija.

Italija, Benetke.
Italijanska vlada je sprejela izredne ukrepe za zajezitev koronavirusa v Lombardiji, Benečiji, Furlaniji - Julijski krajini (FJK), Emiliji - Romanji in Piemontu.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Lombardiji po številu okužb sledi dežela Benečija. O primerih okužb poročajo še iz dežel Emilija - Romanja, Piemont in Lacij. V Furlaniji - Julijski krajini od danes do nedelje 1. marca veljajo izredni ukrepi za zajezitev koronavirusa, čeprav okužb še niso zabeležili.

Na severu Italije so zaradi novega koronavirua zaprti številni spomeniki in kulturne ustanove, odpovedane so tudi številne karnevalske prireditve, med drugim tudi v Benetkah. Tam so danes zaprti številni muzeji, znamenita operna hiša Fenice ter bazilika svetega Marka. V Milanu je zaprt večji del znamenite katedrale.

mc/spo/mc
© STA, 2020