Storilec iz Hanaua imel domnevno skrajno desni motiv

Wiesbaden, 20. februarja - Po strelskih napadih z najmanj devet mrtvimi v nemškem mestu Hanau je preiskavo že ponoči prevzelo zvezno generalno tožilstvo, so sporočili danes. Strelec naj bi imel domnevno skrajno desni motiv in je bil sovražen do tujcev.

Nemčija, Hanau.
V dveh streljanjih v nemškem mestu Hanau v bližini Frankfurta je bilo v sredo zvečer oziroma v noči na danes ubitih najmanj devet ljudi. Več ur po napadih na dveh različnih krajih je policija v stanovanju v Hanau odkrila truplo domnevnega strelca ter še eno truplo. Skupno je umrlo 11 ljudi.
Foto: dpa/STA

V streljanjih v nemškem mestu Hanau v bližini Frankfurta je bilo včeraj zvečer oziroma v noči na danes ubitih najmanj devet ljudi. Več ur po napadih je policija v stanovanju v Hanauu odkrila truplo domnevnega strelca ter še eno truplo. Skupno je umrlo 11 ljudi.

Zaradi razsežnosti nasilnega dejanja je preiskavo prevzelo zvezno tožilstvo, so danes potrdili v Karlsruheju.

Številni mediji so ob navajanju varnostnih virov poročali, da je imel moški skrajno desne motive. Zvezno tožilstvo je sicer potrdilo, da so našli namige, da bi lahko bilo dejanje uperjeno proti tujcem.

set/mlj/set
© STA, 2020