Prvič zbrani dokazi o grosistični proizvodnji sintetičnih prepovedanih drog v Sloveniji

Ljubljana, 30. januarja - Kriminalistična preiskava v torek razbite kriminalne združbe predstavlja mejnik na področju kriminalističnega preiskovanja v Sloveniji, je na današnji predstavitvi preiskave dejal direktor uprave kriminalistične preiskave Boštjan Lindav. Prvič so bili namreč zbrani dokazi o grosistični proizvodnji sintetičnih prepovedanih drog pri nas.

Ljubljana.
Slovenska policija je razbila mednarodno organizirano kriminalno združbo, ki je oskrbovala slovenski in tuji trg s prepovedanimi drogami. V okviru preiskave so policisti zasegli preko 120 kilogramov amfetamina in več deset kilogramov drugih vrst prepovedanih drog. Zasegli so tudi preko 150.000 evrov.
Foto: PU Ljubljana

Ljubljana, ministrstvo za notranje zadeve.
Novinarska konferenca s predstavitvijo kriminalistične preiskave mednarodne organizirane kriminalne združbe.
Foto: STA

Slovenski policisti so v sodelovanju s kolegi iz tujine, predvsem Hrvaške, razbili kriminalno združbo, ki je oskrbovala slovenski in tuji trg s prepovedanimi drogami. Sami pa so lahko v velikih količinah izdelovali prepovedano drogo amfetamin. Preiskava je trajala več kot dve leti, kar pa je po oceni Lindava za tako zahteven primer povsem običajno.

Višja državna tožilka na ljubljanskem okrožnem tožilstvu Tamara Gregorčič je pojasnila, da so danes že vložili zahtevo za preiskavo zoper 46 osumljencev.

rbi/pa/pa
© STA, 2020