Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Koronavirus še naprej pritiska tudi na gospodarstvo

Peking, 30. januarja - Zaradi širjenja koronavirusa se seznam podjetij, ki so zaprla poslovalnice ali prekinila proizvodnjo, še naprej daljša. Nemški proizvajalec avtomobilov BMW je danes sporočil, da začasno zapira tri tovarne v mestu Shenyang. Prvotno enotedenski kolektivni dopust ob praznovanju kitajskega novega leta bodo podaljšali do 9. februarja.

Kitajska, Nantong.
Izdelava zaščitnih mask v tovarni medicinske opreme v kitajskem Nantongu.
Kitajske tovarne medicinske opreme zaradi izbruha koronavirusa hitijo z izdelovanjem zaščitnih oblek, mask in druge zaščitne opreme.
Foto: Xinhua/STA

Ukrep zaradi koronavirusa je sprejel tudi švedski prodajalec pohištva Ikea, ki se je odločil do nadaljnjega zapreti vse trgovine na Kitajskem. McDonalds pa je zaradi strahu pred širjenjem virusa odpovedal napovedano praznovanje 30. obletnice prisotnosti v Moskvi.

Številne letalske družbe so se medtem odločile za prekinitev ali omejitev letov na Kitajsko. Med njimi so AirAsia, Air France, Air India, American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Delta Air Lines, KLM, Lion Air, Lufthansa in United Airlines.

mlu/bg/uk
© STA, 2020