Število poškodovanih ameriških vojakov v iranskem napadu naraslo na 50

Washington, 29. januarja - Število ameriških vojakov, ki so bili v začetku meseca poškodovani v iranskem napadu v Iraku, se je povečalo na 50, je včeraj sporočil Pentagon. Število bi se lahko še spremenilo.

Iran, Teheran.
Iran je 8. januarja ob 23.30 uri po srednjeevropskem času v torek izstrelil več kot 12 balističnih izstrelkov proti ameriškim in koalicijskim silam v Iraku.
Oporišče ameriške vojske v Iraku.
Foto: Twitter
Arhiv Twitter

Vojaki so utrpeli travmatične poškodbe možganov, je povedal tiskovni predstavnik ameriškega obrambnega ministrstva Thomas Campbell. Od 50 poškodovanih so jih 31 oskrbeli v Iraku, nakar so se že vrnili na dolžnost. Enega so pregledali v Kuvajtu in je prav tako znova že na dolžnosti. 18 so jih medtem prepeljali na preglede v Nemčijo.

Ameriška vojska je sicer v petek sporočila, da je bilo v iranskem raketnem napadu na bazo Al Asad v Iraku v začetku januarja poškodovanih 34 vojakov. Ameriški predsednik Donald Trump je sicer uvodoma trdil, da v iranskem povračilnem napadu zaradi ameriške usmrtitve iranskega generala Kasema Solejmanija ni bil nihče poškodovan.

blm/vr/blm
© STA, 2020