Cerar zagovarja zmanjševanje napetosti glede Irana

Ljubljana, 7. januarja - Stališče Slovenije glede situacije, povezane s konfliktom med Iranom in ZDA, je zelo jasno, zavzema se za vse ukrepe, ki vodijo v zmanjševanje napetosti, treba je zadeve umiriti, je danes poudaril zunanji minister Miro Cerar.

Ljubljana, Maxi klub.
Tradicionalni dogodek v organizaciji Inštituta za strateške rešitve (ISR), na katerem so spregovorili o priložnostih na Zahodnem Balkanu in pogledu na leto 2020.
Nekdanja avstrijska ministrica za zunanje zadeve Karin Kneissl, minister za zunanje zadeve Miro Cerar in direktor in partner ISR Jure Stojan.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Slovenija v tem kontekstu usmerja svojo pozornost na vojake inštruktorje, je nadaljeval minister. Čeprav so se nekateri vojaki zaveznic že umaknili iz Bagdada, slovenski vojaki zaenkrat skupaj z Nemčijo ostajajo v Erbilu na severu Iraka. Zagotovil je, da spremljajo situacijo in da bodo ukrepali, če bo to potrebno.

Cerar je še poudaril, da je za Slovenijo tudi pomembno, da se pri tovrstnih konfliktih spoštujejo civilizacijski standardi in mednarodno pravo.

set/jk/set
© STA, 2020