Gorenjska avtocesta pri Kranju proti Jesenicam spet prevozna

Kranj, 27. decembra - Gorenjska avtocesta med priključkoma Kranj vzhod in zahod je po treh urah in pol znova odprta, posledice nesreče so odstranili, so sporočili s Policijske uprave Kranj. V nesreči sta bili udeleženi dve osebni in eno tovorno vozilo. Po podatkih policije so tri poškodovane udeležence odpeljali v zdravstveno ustanovo. Voznik tovornjaka ni poškodovan.

Povzročitelj prometne nesreče je najprej trčil v betonsko ogrado in se z vozilom prevrnil na streho. Med drsenjem po strehi je trčil v tovorno vozilo, vanj pa je brez možnosti ustavitve z avtomobilom trčil tretji udeleženec. V vozilu povzročitelja in v tovornem vozilu sta bila samo voznika, v tretjem vozilu pa sta bili dve osebi, so dogajanje povzeli na policiji.

Prometno nesrečo glede na do sedaj zbrana obvestila prometni policisti obravnavajo kot kaznivo dejanje zoper varnost javnega prometa. Postopek še poteka.

V tem trenutku prometni policisti obravnavajo še eno prometno nesrečo pred priključkom Kranj vzhod v smeri Jesenic, kjer je bila zapora. Udeleženi sta dve vozili. Promet poteka samo po prehitevalnem pasu, so še sporočili s policije.

apo/apo
© STA, 2019