Obiske omejili v novomeški bolnišnici, v Kliniki Golnik zaprli oddelek za tuberkulozo

Ljubljana, 13. decembra - Zaradi povečanega števila virusnih okužb in prvih primerov obolelih za sezonsko gripo so obiske omejili tudi v Splošni bolnišnici Novo mesto. Tamkajšnje bolnike lahko naenkrat obišče le ena zdrava odrasla oseba. Danes pa so v Kliniki Golnik, kjer so obiski sicer omejeni, oddelek za tuberkulozo zaprli za obiske do preklica.

Novo mesto.
Splošna bolnišnica Novo mesto.
Foto: Rasto Božič/STA
Arhiv STA

Kot so sporočili iz novomeške bolnišnice, so obiske omejili na eno do največ dve zdravi odrasli osebi. Z omejitvijo obiskov želijo zmanjšati možnost okužb bolnikov.

Bolnišnica prosi, da otroci na obiske v bolnišnico ne prihajajo, da obiskovalci upoštevajo čas obiskov in izvajajo higieno rok in higieno kašlja ter upoštevajo morebitna dodatna navodila osebja.

Na otroškem oddelku je sicer dovoljen obisk enemu od zdravih staršev naenkrat cel dan, v času obiskov pa še ena zdrava odrasla oseba.

V Kliniki Golnik pa so danes za obiske zaprli bolniški oddelek za tuberkulozo (oddelek 700). Za druge oddelke še vedno velja, da so obiski omejeni na eno zdravo osebo in to le od 14. do 17. ure.

Zaradi povečanega števila respiratornih obolenj so obiske že omejili v nekaterih drugih bolnišnicah, med drugim v Splošni bolnišnici Izola, Splošni bolnišnici Jesenice ter na nevrološkem oddelku celjske bolnišnice.

vi/tz
© STA, 2019