V Tržiču intervencija zaključena, sanacija plinovoda še poteka

Tržič, 10. decembra - Intervencija v naselju Za jezom v Tržiču, kjer so včeraj izmerili povečano koncentracijo zemeljskega plina, je zaključena. Evakuirani stanovalci so se lahko vrnili domov, cesta pa je samo še delno zaprta, in sicer na mestu odpravljanja napake na napeljavi, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Tržič.
V naselju Za jezom v Tržiču je zaradi preseženih mejnih vrednosti pri meritvah plina popolnoma zaprta lokalna cesta od Raven naprej. Omogočen je dostop samo za stanovalce in interventna vozila. Zaenkrat so evakuirali 10 oseb iz dveh bližnjih objektov
Foto: PGD Tržič

Tržič.
V naselju Za jezom v Tržiču je zaradi preseženih mejnih vrednosti pri meritvah plina popolnoma zaprta lokalna cesta od Raven naprej.
Foto: PGD Tržič
Arhiv PGD Tržič

V dogodku kriminalisti zaenkrat niso odkrili znakov kaznivega dejanja. Čeprav je plin na tem delu sedaj zaprt, pa policisti do celovite sanacije pozivajo ljudi, naj na tem območju ne uporabljajo odprtega ognja.

Delavci Petrola, ki je distributer plina na tržiškem območju, so že včeraj locirali območje napake ter se danes lotili prezračevanja omrežja in saniranja napake na plinovodu.

tzu/np
© STA, 2019