Ekipa in Večer: France Football zanikal Staretove izjave glede zlate žoge

Ljubljana, 4. decembra - Po poročanju športnega časnika Ekipa in dnevnika Večer je novinar RTV Slovenija Andrej Stare, ki je za Slovenijo glasoval za nogometno nagrado zlata žoga, svoj glas za tretje mesto res oddal Edenu Hazardu in ne Argentincu Lionelu Messiju, ki je osvojil rekordno šesto zlato žogo.

Francija, Pariz.
Argentinski nogometaš Lionel Messi je dobitnik zlate žoge za leto 2019, nagrade, ki jo za najboljšega nogometaša tradicionalno podeljuje francoska revija France Football.
Foto: Xinhua/STA

V pogovoru za STA je Stare v torek dejal, da je v resnici na tretje mesto postavil Messija in da je o tej napaki tudi že obvestil magazin France Football.

Večer je v torek zvečer dobil odgovor FF, ki sta ga avtorizirala urednik France Footballa Pascal Ferre in njegov namestnik Arnaud Tulipier, da je Stare dejansko glasoval v vrstnem redu Mbappe, Ronaldo, Hazard, Lewandowski, Van Dijk.

Glasovanje gospoda Stareta, kakor smo ga objavili, je točno. Ni napake, to absolutno zanikamo, so dejali pri FF, kjer so zanikali tudi, da bi Stare reklamiral glasovnico.

zza/ke/tb/zza
© STA, 2019