V javnost prišle nove fotografije severnokorejskega voditelja na konju

Pjongjang, 4. decembra - Severnokorejski mediji so danes objavili nove fotografije severnokorejskega voditelja Kim Jong-una, kako na belem konju jaha na zasneženi sveti gori Paektu. Strokovnjaki menijo, da gre za podobe, polne simbolizma, ki bi jim lahko sledilo pomembno politično sporočilo.

Severna Koreja, Pjongjang.
Severnokorejski mediji so objavili nove fotografije severnokorejskega voditelja Kim Jong-una, kako na belem konju jaha na zasneženi sveti gori Paektu. Strokovnjaki menijo, da gre za podobe, polne simbolizma, ki bi jim lahko sledilo pomembno politično sporočilo.
Foto: dpa/STA

Na fotografijah je Kim v rjavem plašču na belem konju z zlatim okrasjem, kako jaha na čelu skupine jezdecev v zasneženem gozdu. Ob njem je njegova soproga Ri Sol-ju, za njim pa nekaj visokih severnokorejskih predstavnikov. Severnokorejski mediji so objavili tudi fotografije voditelja na vrhu gore Paektu.

Fotografije so prišle v javnost dan po tem, ko je Severna Koreja ZDA namenila prikrito svarilo sporu glede jedrskega programa. Severnokorejsko zunanje ministrstvo je sporočilo, da je povsem odvisno od ZDA, kakšno božično darilo si bodo izbrale.

mc/mlj/mc
© STA, 2019