Greenpeace nemškim krščanskim demokratom vrnil ukradeni C

Berlin, 3. decembra - Aktivisti nevladne organizacije Greenpeace so nemškim krščanskim demokratom vrnili rdečo črko C, ki so jo ukradli iz logotipa na sedežu stranke v Berlinu. Nevladniki so stranki očitali, da ni storila dovolj, da bi zaščitila božje stvarstvo, zato si ne zasluži naziva krščanska.

Nemčija, Berlin.
Zaposleni v CDU nameščajo črko C na poslopje stranke.
Aktivisti nevladne organizacije Greenpeace so nemškim krščanskim demokratom (CDU) danes vrnili rdečo črko C, ki so jo ukradli na sedežu stranke v Berlinu. Nevladniki so stranki očitali, da ni storila dovolj, da bi zaščitila božje stvarstvo, zaradi česar so ji odvzeli naziv krščanska.
Foto: dpa/STA

V veliko črko C preoblečeni aktivist je med drugim poskusil vstopiti na kongres stranke v Leipzigu 22. novembra. Nevladniki so C nesli tudi na več drugih krajev, med drugim v cerkev v vasi, ki jo ogroža bližnji rudnik.

Danes so ukradeno črko vrnili, v CDU pa niso prisluhnili njihovim zahtevam, da bi z evangeličanskim pastorjem ob tej priložnosti zmolili molitev za Zemljo. Greenpeace je namreč zahteval prisotnost fotografov in poziranje ob ukradeni črki. PR in kraval namesto krščanskega zgleda - to nima nič opraviti s C, jim je očital Stefan Hennewig iz stranke.

mg/jes/jes
© STA, 2019