Današnja tekma skakalcev v Ruki odpovedana

Kuusamo, 1. decembra - Današnja tretja posamična tekma svetovnega pokala v smučarskih skokih to zimo, ki bi morala biti ob 16.30 v Kuusamu, je zaradi premočnega vetra odpovedana, so sporočili prireditelji.

Finska, Kuusamo.
Današnja tretja posamična tekma svetovnega pokala v smučarskih skokih to zimo, ki bi morala biti ob 16.30 v Kuusamu, je zaradi premočnega vetra odpovedana, so sporočili prireditelji.
Foto: dpa/STA

Potem ko so dopoldan odpovedali že skakalno tekmo kombinatorcev, so najprej odpovedali današnje kvalifikacije skakalcev, nato pa je sledila še odpoved tekmovanja.

Na sobotni tekmi so slovenski skakalci vnovič stali na odru zmagovalce; še na drugi tekmi zaporedoma je bil na stopničkah Anže Lanišek, ki je bil v Wisli drugi, v Ruki pa tretji.

Do novih stopničk je prišel po številnih diskvalifikacijah skakalcev zaradi neustreznih dresov; med Slovenci je kratko potegnil tudi Peter Prevc, ki bi sicer stal na zmagovalnem odru.

Sezona svetovnega pokala se bo nadaljevala prihodnji konec tedna, ko se skakalna karavana seli v Rusijo, v Nižnij Tagil.

zza/tb/zza
© STA, 2019