Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Michelinov vodnik lahko dvigne prepoznavnost cele Slovenije

Portorož, 26. novembra - Prihod Michelinovega vodnika v Slovenijo lahko dvigne prepoznavnost ne le slovenske gastronomije, ampak cele Slovenije, je danes v Portorožu na novinarski konferenci v okviru strokovnega srečanja gostincev ocenila Barbara Zmrzlikar iz Slovenske turistične organizacije.

Portorož, Hotel Slovenija.
Novinarska konferenca v okviru strokovnega srečanje gostincev, ki ga organizira sekcija za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije.
Predsednik sekcije za gostinstvo in turizem pri OZS Blaž Cvar in predsednik OZS Branko Meh.
Foto: Mitja Volčanšek/STA

Portorož, Hotel Slovenija.
Novinarska konferenca v okviru strokovnega srečanje gostincev, ki ga organizira sekcija za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije.
Foto: Mitja Volčanšek/STA

Portorož, Hotel Slovenija.
Novinarska konferenca v okviru strokovnega srečanje gostincev, ki ga organizira sekcija za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije.
Foto: Mitja Volčanšek/STA

Kot je navedla, Slovenija na področju gastronomije doživlja razcvet, vendar prepoznavnost naše države prek gastronomije še ni zadostna. Izid Michelinovega vodnika lahko po njenih besedah pozitivno vpliva tudi na celoten turistični sektor in širše.

Na novinarski konferenci so poudarili so tudi težave z iskanjem kadrov. Predsednik sekcije za gostinstvo in turizem Blaž Cvar je tako izpostavil pomen popularizacije gostinskega poklica. Pri tem Cvar ne vidi rešitve v iskanju kadrov iz tujine, saj si za pristno petzvezdično doživetje želijo slovenske natakarje in kuharje.

miv/kk/kk
© STA, 2019