Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V participativnem delu krškega proračuna prihodnjega leta 26 projektov

Krško, 26. novembra - V participativni del proračuna Občine Krško prihodnjega leta so uvrstili 26 oziroma polovico naložb, ki so jih predlagali občani. Zanje bodo namenili 140.000 evrov, razporejene so po sedmih območjih te posavske občine. Vsakemu bo pripadlo za 20.000 evrov naložb, podoben znesek kot za prihodnje leto bo občina namenila participativnim naložbam leta 2021.

Krško, občinska sejna soba.
Novinarska konferenca krške občine s predstavitvijo prednovoletnega dogajanja in projektov participativnega poračuna
Krški župan Miran Stanko, direktorica krškega Centra za podjetništvo in turizem Kristina Ogorevc Račič in predsednik Kulturno umetniškega društva Posavje prireditve Aleš Pirc.
Foto: Rasto Božič/STA

Krško, občinska sejna soba.
Novinarska konferenca krške občine s predstavitvijo prednovoletnega dogajanja in projektov participativnega poračuna.
Krški župan Miran Stanko.
Foto: Rasto Božič/STA

Po podatkih krške občine je pri glasovanju za naložbe participativnega dela proračuna sodelovalo nekaj manj kot 1400 občanov. Približno 1200 jih je glasovalo spletno, preostali pa z glasovnicami.

Krški župan Miran Stanko je zatrdil, da bodo prihodnje leto izvedli vse izglasovane predloge in dodal, da bi radi z omenjenim proračunom sodelovanje občanov dosegli tudi pri reševanju manjših problemov v krajevnih skupnostih in da pri tem še nadalje računajo na njihove pobude.

rbo/pa
© STA, 2019