Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Vloma v zakladnico na dresdenskem gradu osumljeni dve osebi

Dresden, 25. novembra - Vloma v zakladnico muzeja na dresdenskem gradu, ki hrani eno izmed največjih in najbolje ohranjenih zbirk baročnih dragocenosti v Evropi, sta osumljeni dve osebi, ki naj bi ukradli tri zbirke dragocenosti. Njihova vrednost je po besedah generalne direktorice Dresdenske državne umetniške zbirke neprecenljiva.

Nemčija, Dresden.
V Dresdnu so davi kriminalci vdrli v zakladnico v muzeju v tamkajšnjem gradu, ki hrani eno izmed največjih in najbolje ohranjenih zbirk baročnih dragocenosti v Evropi. Policija za zdaj ni razkrila, kolikšna je vrednost dragocenosti, ki so jih odnesli vlomilci, mediji pa poročajo o večmilijonski izgubi. Kriminalci so na begu.
Foto: dpa/STA

Kot je na današnji novinarski konferenci sporočila nemška policija, je na kameri v sobani draguljev videti dva vlomilca. Načelnik kriminalistov Volker Lange ob tem ni izključil, da so pri vlomu sodelovale še druge osebe.

Vlomilca sta v sobano vdrla skozi okno, nato pa sta načrtno odšla do vitrine, kjer je bilo skoraj sto predmetov, in jo razbila. Kmalu po vlomu je v Dresdnu zagorelo osebno vozilo, policija pa še preverja, ali sta vlomilca to vozilo uporabila pri begu.

mlj/aju/ms/vb/mlj
© STA, 2019