Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Dresdnu vdrli v zakladnico z eno največjih baročnih zbirk v Evropi

Dresden, 25. novembra - V Dresdnu so davi kriminalci vdrli v zakladnico v muzeju v tamkajšnjem gradu, ki hrani eno izmed največjih in najbolje ohranjenih zbirk baročnih dragocenosti v Evropi. Policija za zdaj ni razkrila, kolikšna je vrednost dragocenosti, ki so jih odnesli vlomilci, mediji pa poročajo o večmilijonski izgubi. Kriminalci so na begu.

Nemčija, Dresden.
V Dresdnu so davi kriminalci vdrli v zakladnico v muzeju v tamkajšnjem gradu, ki hrani eno izmed največjih in najbolje ohranjenih zbirk baročnih dragocenosti v Evropi. Policija za zdaj ni razkrila, kolikšna je vrednost dragocenosti, ki so jih odnesli vlomilci, mediji pa poročajo o večmilijonski izgubi. Kriminalci so na begu.
Foto: dpa/STA

Zakladnica na dresdenskem gradu, ki je znana kot Zeleni svod, hrani okoli 4000 dragocenih predmetov iz slonovine, zlata, srebra in draguljev.

Prostori v muzeju so običajno strogo varovani. Po poročanju medijev pa bi lahko bila davi motena dobava električne energije v muzejski kompleks, saj je zagorela bližnja električna omarica.

Zakladnico, ki velja za eno največjih baročnih čudes, je med letoma 1723 in 1730 postavil saški volilni knez in poljski kralj Avgust, ki je rad zapravljal za dragocene predmete in umetnine.

aju/ms/aju
© STA, 2019