Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Podeljena priznanja najbolj skrbnim lastnikom gozdov

Maribor, 21. novembra - Zavod za gozdove Slovenije je danes na prireditvi na Srednji lesarski in gozdarski šoli Maribor podelil letošnja priznanja najbolj skrbnim lastnikom gozdov. Te je 13 posameznikov in ena skupnost lastnikov gozdov prejelo za aktivno in zgledno gospodarjenje z gozdom ter dobro sodelovanje z javno gozdarsko službo.

Maribor.
Novinarska konferenca Zavoda za gozdove Slovenije ob podelitvi priznanj najbolj skrbnim lastnikom gozdov v Sloveniji za leto 2019.
Ravnatelj Srednje lesarske in gozdarske šole Maribor Aleš Hus, direktor Zavoda za gozdove Slovenije Damjan Oražem, državni sekretar na kmetijskem ministrstvu Damjan Stanonik.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Gre za tradicionalno, že 21. prireditev, na kateri se zavod zahvali tistim, ki zgledno skrbijo za svoje gozdove. Kot je na novinarski konferenci pred podelitvijo povedal direktor Zavoda za gozdove Slovenije Damjan Oražem, so doslej podelili priznanja že 280 od trenutno okoli 413.000 lastnikov gozdov v Sloveniji, letos je med dobitniki tudi ženska. Vsako leto jih dodelijo po enemu predstavniku iz vsake območne enote zavoda.

ase/jaz
© STA, 2019