Demokratski predsedniški kandidati na soočenju podprli ustavno obtožbo Trumpa

Atlanta, 21. novembra - Predsedniški kandidati demokratske stranke v ZDA so na svojem petem televizijskem soočenju včeraj v Atlanti brez izjeme podprli preiskavo pred ustavno obtožbo predsednika Donalda Trumpa in se večinoma izogibali napadom drug na drugega.

ZDA, Atlanta.
Predsedniški kandidati demokratske stranke v ZDA so na svojem doslej že petem televizijskem soočenju tokrat v Atlanti brez izjeme podprli preiskavo pred ustavno obtožbo republikanskega predsednika Donalda Trumpa in se večinoma izogibali napadom drug na drugega.
Foto: dpa/STA

Na odru je bilo deset kandidatov, ki so izpolnili kriterije stranke glede podpore v anketah in zbranega denarja donatorjev. Med njimi so bili še vedno vodilni v anketah, nekdanji podpredsednik ZDA Joseph Biden in senatorja Elizabeth Warren ter Bernie Sanders.

V ospredju je bilo vprašanje ustavne obtožbe Trumpa. Pomembna tema pa je bila tudi reforma zdravstvenega zavarovanja, pri čemer Warrenova in Sanders zagovarjata uvedbo splošnega zavarovanja za vse po enaki ceni, drugi kandidati pa so za bolj postopen pristop.

spo/rp/spo
© STA, 2019