Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zaradi protestov v Libanonu preložili zasedanje parlamenta

Bejrut, 19. novembra - Več sto libanonskih protivladnih protestnikov je danes zablokiralo vse ulice, ki vodijo do poslopja parlamenta v središču Bejruta. Zaradi tega so bili v parlamentu primorani za nedoločen čas preložiti za danes načrtovano zasedanje, na katerem naj bi obravnavali sporne zakone, ki se nanašajo na boj proti korupciji in splošno amnestijo.

Libanon, Bejrut.
Protesti v Libanonu. Nezadovoljni državljani iz vseh verskih skupnosti zahtevajo popolno prenovo političnega sistema, ki je po njihovem mnenju neučinkovit in skorumpiran.
Foto: Xinhua/STA

Protestnike je na ulice pognala prav odločitev predsednika parlamenta Nabiha Berrija za sklic obravnavo omenjene zakonodaje v poslanskih klopeh. Nezadovoljne množice so prepričane, da gre za zakone, ki bodo koristili in ščitili le politike.

Libanon, ki ga pestijo gospodarske in finančne težave, od 17. oktobra pretresajo protesti množic, ki terjajo odhod vladajoče politike, ker da je ta skorumpirana in nesposobna. S takšnim protestnim valom se Libanon, ki mu sicer krize in nemiri niso tuji, še ni soočil.

aju/spo/aju
© STA, 2019