Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Štiri kraške občine ustanavljajo skupen zavod za turizem

Sežana, 18. novembra - V okviru Območne razvojne agencije Krasa in Brkinov bo prihodnje leto zaživela skupna turistična organizacija štirih občin. Krovna Območna razvojna agencija Krasa in Brkinov se bo preoblikovala, občine Sežana, Komen, Divača in Hrpelje-Kozino pa bodo nanjo prenesle svoje turistične javne službe, da bi tako bolje izkoristile dane potenciale.

Sežana, sejna soba Občine Sežana.
Novinarska konferenca s predstavitvijo nove Regionalne destinacijske organizacije Krasa in Brkinov.
Županja Občine Hrpelje-Kozina Saša Likavec Svetelšek, župan Občine Komen Erik Modic, županja Občine Divača Alenka Štrucl Dovgan in direktor Območne razvojne agencije Krasa in Brkinov Aleš Vodičar.
Foto: Rosana Rijavec/STA

Sežana, sejna soba Občine Sežana
Novinarska konferenca s predstavitvijo nove Regionalne destinacijske organizacije Krasa in Brkinov.
Finančna shema novega zavoda za turizem.
Foto: Rosana Rijavec/STA

Kot so na današnji novinarski konferenci v Sežani še povedali župani omenjenih občin, od skupne promocije pričakujejo, da se bodo obiskovalci Krasa na območju zadržali dlje kot doslej. Trenutno beležijo povprečno po 1,4 nočitve na posameznega obiskovalca, radi pa bi jih zdržali vsaj dve noči.

Za uresničitev tega cilja bi morali povečati tudi število nastanitev. Sedaj lahko obiskovalcem Krasa skupno ponudijo 963 namestitvenih kapacitet, potrebovali bi jih vsaj še 300.

rr/np/np
© STA, 2019