Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Projekt Donirana hrana prerašča okvire prostovoljstva

Ljubljana, 18. novembra - V zadnjih petih letih so v sklopu projekta Donirana hrana razdelili več kot 1000 ton hrane, ki bi jo sicer zavrgli. Projekt presega okvire prostovoljstva, saj je v več kot 100 trgovinah vsakodnevno treba dvigniti hrano in jo razdeliti. To pa z vidika človeških virov predstavlja zelo velik zalogaj, je na današnji novinarski konferenci opozorila guvernerka Zveze Lions klubov Slovenije Nadja Pahor Bizjak.

Ljubljana, Center Iris.
Novinarska konferenca o projektu Donirana hrana in nekaterih drugih projektih Zveze Lions klubov Slovenije.
Guvernerka Zveze Lions klubov Slovenije Nadja Pahor Bizjak, predsednica organizacije Lions club international Gudrun Yngvadottir in predstavnica Lions Slovenija za stike z javnostmi Maja Krušič Šega.
Foto: STA

Ljubljana, Center Iris.
Novinarska konferenca o projektu Donirana hrana in nekaterih drugih projektih Zveze Lions klubov Slovenije.
Foto: STA

Lani so pobrali 360 ton hrane, letos pa v zvezi pričakujejo, da je bodo pobrali več kot 400 ton. V zvezi si zato prizadevajo, da bi ta projekt spravili na sistemsko raven.

Novinarske konference se je udeležila tudi predsednica organizacije Lions Club International Gudrun Yngvadottir, ki je pohvalila delovanje slovenskih Lions klubov in dejala, da z veseljem podpirajo slovenske projekte, kakršen je tudi Donirana hrana.

rbi/apo/apo
© STA, 2019