Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Iz Avstrije poročajo o težavah zaradi snega in dežja

Lienz, 17. novembra - V Avstriji sneg in dež še naprej povzročata težave. Na Tirolskem se je sprožilo več snežnih plazov, ki pa niso terjali žrtev. Zaradi težav z oskrbo z električno energijo pa je bilo danes na Tirolskem brez elektrike okoli 2000 gospodinjstev.

Avstrija, Thal.
Pluženje snega z železniških tirov v Thalu.
V Avstriji sneg in dež še naprej povzročata težave. Na Tirolskem se je sprožilo več snežnih plazov, ki pa niso terjali žrtev. Zaradi težav z oskrbo z električno energijo pa je bilo danes na Tirolskem brez elektrike okoli 2000 gospodinjstev. Tamkajšnje oblasti svetujejo, naj šole v ponedeljek raje ostanejo zaprte.
Foto: dpa/STA

Na območju kraja Murau na avstrijskem Štajerskem so danes zaradi nevarnosti zemeljskega plazu preventivno evakuirali 30 ljudi.

Medtem pa se je izboljšala napoved za Labot ob slovenski meji, kjer Drava ne bo narasla tako zelo, kot so sprva pričakovali. Glede na nove izračune ponoči ne pričakujejo več po 1900 kubičnih metrov na sekundo, ampak okoli 1600 kubičnih metrov na sekundo. Večje količine vode nameravajo ujeti v akumulacijska jezera, ki so jih preventivno že delno spraznili.

Tamkajšnje oblasti redno o razmerah obveščajo tudi Slovenijo.

set/mg/set
© STA, 2019