V Slovenijo marca prihaja gastronomski vodnik Michelin

Ljubljana, 12. novembra - V Slovenijo marca prihodnje leto prihaja gastronomski vodnik Michelin. Slavni rdeči vodnik so v slovenskem turizmu nestrpno pričakovali in si ga želeli že kar nekaj časa. Direktorica Slovenske turistične organizacije Maja Pak je prepričana, da bo Michelin še okrepil prepoznavnost Slovenije kot gastronomske destinacije za najbolj zahtevne goste.

Ljubljana.
Kulinarika, kuhanje, hrana.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Kot je pojasnil mednarodni direktor prodaje in marketinga pri Michelinu Romain Perrier, so ocenjevalci vodnika v Sloveniji že zadnjih 12 mesecev. Več o tem, kako velika je ekipa inšpektorjev, koliko restavracij bodo ocenili in kakšne ocene se obetajo, ni želel izdati.

STO bo v promocijske in razvojne aktivnosti v sodelovanju z Michelinom v prihodnjih dveh letih vložila po 425.000 evrov letno.

mg/jes/jes
© STA, 2019