Merklova in Pompeo izpostavila tesne vezi med državama

Berlin, 8. novembra - Kljub napetostim sta danes nemška kanclerka Angela Merkel in ameriški državni sekretar Mike Pompeo v Berlinu izpostavila tesno prijateljstvo med državama. Nemška kanclerka je ZDA obljubila nadaljnjo podporo in aktivno vlogo pri soočenju z mednarodnimi krizami v Afganistanu, Siriji, Libiji in Ukrajini.

Nemčija, Berlin.
Kljub napetostim sta danes nemška kanclerka Angela Merkel in ameriški državni sekretar Mike Pompeo v Berlinu izpostavila "tesno prijateljstvo" med državama. Nemška kanclerka je ZDA obljubila nadaljnjo podporo in aktivno vlogo pri soočenju z mednarodnimi krizami v Afganistanu, Siriji, Libiji in Ukrajini.
Foto: dpa/STA

Pompeo je pohvalil sodelovanje z Nemčijo in nemško kanclerko označil kot veliko prijateljico ZDA. Dodal je, da Nemčija ostaja pomembna partnerka ZDA. Pozdravil je tudi močan in povečan prispevek Nemčije zvezi Nato.

Nemška kanclerka je tudi dejala, da Nemčija ne bo nikoli pozabila vloge, ki jo je imela ZDA pri združitvi Nemčij.

Pompeo, ki se je med dvodnevnim obiskom srečal z več nemškimi ministri in imel govor, bo iz Berlina odpotoval jutri, tik pred 30. obletnico padca Berlinskega zidu.

vr/ms/vr
© STA, 2019