Ljubljančan po grožnjah in izsiljevanju v priporu

Pivka/Koper, 6. novembra - Policija je konec oktobra v Pivki prijela 27-letnega Ljubljančana, ki je v začetku meseca z nožem in pištolo grozil ter izsiljeval dva moška z območja Postojne. Med prijetjem so mu zasegli tudi pištolo, za katero ni imel dovoljenj, so danes sporočili s koprske policijske uprave.

Postojna.
V hišni preiskavi pri 27-letnem Ljubljančanu so policisti in kriminalisti našli in zasegli večjo količino prepovedane droge heroina, prašnato snov ter večjo količino denarja in razne pripomočke, namenjene pakiranju in nadaljnjemu razpečevanju prepovedane droge.
Foto: PU Koper

Med hišno preiskavo, ki je sledila, so moškemu med drugim zasegli večjo količino heroina in gotovine ter razne pripomočke, namenjene pakiranju in nadaljnjemu razpečevanju droge. Vrednost zasežene prepovedane droge brez dodane primesi bi na trgu znašala približno 40.000 evrov.

Ljubljančanu, ki so ga v preteklosti že obravnavali zaradi kaznivih dejanj s področja premoženjskih deliktov in nasilja, so odredili pridržanje. S kazensko ovadbo so ga privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

miv/apo/moz
© STA, 2019