Sveža izdaja Gault&Millau s številnimi novostmi

Ljubljana, 29. oktobra - Sredi novembra bo luč sveta ugledala nova izdaja slavnega rumenega kulinaričnega vodnika Gault&Millau. Ta prinaša številne novosti, je na predstavitvi v Ljubljani povedala direktorica Gault&Millau Slovenija Mira Šemić.

Ljubljana, slaščičarna Lolita.
Srečanje z novinarji ob izidu kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija 2020.
Direktorica Gault&Millau Slovenija Mira Šemić, direktorica STO Maja Pak, Ksenija Kragl iz krškega centra za turizem in direktor Evrosada Boštjan Kozole.
Foto: Anže Malovrh/STA

Ljubljana, slaščičarna Lolita.
Srečanje z novinarji ob izidu kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija 2020.
Foto: Anže Malovrh/STA

Ljubljana, slaščičarna Lolita.
Srečanje z novinarji ob izidu kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija 2020.
Ksenija Kragl iz krškega centra za turizem.
Foto: Anže Malovrh/STA

Ljubljana, slaščičarna Lolita.
Srečanje z novinarji ob izidu kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija 2020.
Direktorica Gault&Millau Slovenija Mira Šemić, direktorica STO Maja Pak, Ksenija Kragl iz krškega centra za turizem in direktor Evrosada Boštjan Kozole.
Foto: Anže Malovrh/STA

Ljubljana, slaščičarna Lolita.
Srečanje z novinarji ob izidu kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija 2020.
Direktorica Slovenske turistične organizacije (STO) Maja Pak.
Foto: Anže Malovrh/STA

Ljubljana, slaščičarna Lolita.
Srečanje z novinarji ob izidu kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija 2020.
Direktor Evrosada Boštjan Kozole.
Foto: Anže Malovrh/STA

Ljubljana, slaščičarna Lolita.
Srečanje z novinarji ob izidu kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija 2020.
Rdeče vino Belica, viljamovka Zima in vino Rumena Rebula Belica.
Foto: Anže Malovrh/STA

Ljubljana, slaščičarna Lolita.
Srečanje z novinarji ob izidu kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija 2020.
Direktorica Gault&Millau Slovenija Mira Šemić.
Foto: Anže Malovrh/STA

Ljubljana, slaščičarna Lolita.
Srečanje z novinarji ob izidu kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija 2020.
Direktorica Gault&Millau Slovenija Mira Šemić.
Foto: Anže Malovrh/STA

Ljubljana, slaščičarna Lolita.
Srečanje z novinarji ob izidu kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija 2020.
Direktorica Gault&Millau Slovenija Mira Šemić.
Foto: Anže Malovrh/STA

Ljubljana, slaščičarna Lolita.
Srečanje z novinarji ob izidu kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija 2020.
Foto: Anže Malovrh/STA

Ljubljana, slaščičarna Lolita.
Srečanje z novinarji ob izidu kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija 2020.
Foto: Anže Malovrh/STA

Ljubljana, slaščičarna Lolita.
Srečanje z novinarji ob izidu kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija 2020.
Foto: Anže Malovrh/STA

Ljubljana, slaščičarna Lolita.
Srečanje z novinarji ob izidu kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija 2020.
Foto: Anže Malovrh/STA

Ljubljana, slaščičarna Lolita.
Srečanje z novinarji ob izidu kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija 2020.
Foto: Anže Malovrh/STA

Skupno bo ocenjenih okoli 160 restavracij in 80 priljubljenih krajev oz. zbirališč. V vodniku se bo znašlo tudi okoli 20 vrhunskih kmečkih turizmov, poleg vinskih kleti in malih pivovarn pa bodo predstavljena še nekatera živila, kot so suhomesnati izdelki, siri in olja, ter edinstvena doživetja. Vodnik bo tako predstavljal razširjen in celovit prikaz, kaj imamo v Sloveniji, je ocenila Šemićeva.

Izdajo vodnika podpira tudi Slovenska turistična organizacija, ki gastronomijo uvršča med 10 ključnih produktov slovenskega turizma.

mg/bg/bg
© STA, 2019