Sezona pečenega kostanja v polnem razmahu

Ljubljana, 26. oktobra - V Ljubljani diši po pečenem kostanju, četudi zaradi prijetnih jesenskih temperatur še ni potrebe, da bi si ob njem greli prste. Letos ga v prestolnici ponujajo na šestih lokacijah. Zanimanja za pečen kostanj je po besedah prodajalcev kar nekaj, zato pa so manj zadovoljni nabiralci, saj domača letina ni najboljša.

Ljubljana.
Pečen kostanj, jesen, Ljubljana.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Kostanj stane od dva evra in pol za malo merico do štiri evre za veliko merico. Na Prešernovem trgu, kjer mala merica stane tri evre, za ta denar prejmete okrog 20 kostanjev. Prodaja dobro teče, na dan prodajo okrog 100 kilogramov kostanja.

V Ljubljani je za najem hiške za peko kostanja manj zanimanja kot v preteklosti. Na Mestni občini Ljubljana so za najem ponujali šest lokacij, kar je polovico manj kot leta 2015. Najemnina hiške se sicer giblje 500 in 9000 evri za hiško.

tkr/moz/apo
© STA, 2019