Plezalec pri zdrsu v globino umrl

Solčava, 25. oktobra - Na grebenu med Savinjskim sedlom in Mrzlo goro v občini Solčava je včeraj okoli 13. ure plezalec zdrsnil v globino in zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. Soplezalec je ostal nepoškodovan na grebenu, poroča center za obveščanje pri upravi za zaščito in reševanje.

Solčava.
Planinski smerokaz na Okrešlju za cilje v Kamniško-Savinjskih Alpah (Mrzla gora, Turska gora, Koroška Rinka, Brana, Koča na Kamniškem sedlu, Kranjska koča, Cojzova koča).
Foto: Aljoša Rehar/STA

Solčava.
Kamniško-Savinjske Alpe - Logarska dolina, v ozadju od leve proti desni Ojstrica, Planjava, Kamniško sedlo in Brana.
Foto: Aljoša Rehar/STA

Policisti policijske postaje Mozirje so z zbiranjem obvestil ugotovili, da sta 54- in 55-letni planinec hodila po brezpotju po grebenu Mrzlega vrha. Malo pred vrhom je 55-letni planinec pri vzpenjanju zdrsnil, nakar je padel po strmem pobočju okoli 70 metrov v prepadno globel, kjer je mrtev obležal. Zdravnica mozirskega zdravstvenega doma je odredila sanitarno obdukcijo, da se potrdi vzrok smrti.

Gorski reševalci in posadka helikopterja Slovenske vojske so nepoškodovanega plezalca rešili s pomočjo vitla. Nato so njega in pokojnika prepeljali v dolino.

apo/bs
© STA, 2019