Zaradi del zaprto osrednje križišče v ljubljanskih Savljah

Ljubljana, 19. oktobra - Zaradi rekonstrukcije cest v sklopu aglomeracij bo do predvidoma 8. novembra v Ljubljani popolnoma zaprto križišče Avšičeve ceste, Saveljske ceste in ceste Savlje.

Ljubljana.
Zaradi rekonstrukcije cest v sklopu aglomeracij bo od jutri, 19. 10., do predvidoma 8. 11. popolna zapora križišča Avšičeve ceste, Saveljske ceste in ceste Savlje.
Obvoz bo potekal po Obvozni ter Dunajski cesti, prav tako pa bodo po obvozni trasi vozili mestni avtobusi na liniji 14.
Foto: MOL

Zaradi zapore križišča bo obvoz potekal po Obvozni ter Dunajski cesti, prav tako pa bodo po obvozni trasi vozili mestni avtobusi na liniji 14, so še zapisali na Molu.

Dela na cestni infrastrukturi sicer v Savljah tečejo že skoraj leto dni. Območje je del velikega projekta odvajanja in čiščenja odpadne vode na območju vodonosnika Ljubljanskega polja in je trenutno največji slovenski kohezijski projekt s področja varovanja okolja, predvsem voda.

V okviru projekta, ki ga sestavljajo trije deli, bo nadgrajeno odvajanje komunalne odpadne vode v občinah Medvode in Vodice, v Mestni občini Ljubljana pa bo zgrajen povezovalni kanal C0, nadgrajena Centralna čistilna naprava Ljubljana ter dograjeno kanalizacijsko omrežje v aglomeracijah nad 2000 populacijskih ekvivalentov, razdeljenih na 39 območij v Ljubljani.

zc/kk
© STA, 2019