Na davčno-finančni konferenci o razbremenitvi gospodarstva

Portorož, 9. oktobra - Letošnjo davčno-finančno konferenco v Portorožu je sklenila okrogla miza na temo nižjih davkov. Sodelujoči so bili kritični do po njihovem zgolj lepotnih popravkov davčne zakonodaje. Hkrati so izpostavili pomen davčne razbremenitve podjetnikov.

Portorož, Hotel Slovenije.
Okrogla miza, ki je potekala v okviru davčno-finančne konference.
Moderator Karel Lipnik, predsednik OZS Branko Meh, lobist Miloš Čirić, predsednik Kluba slovenskih podjetnikov Marjan Batagelj in Ivan Simič iz Davčno svetovalne zbornice Slovenije.
Foto: Mitja Volčanšek/STA

Lobist Miloš Čirić je ocenil, da so gospodarstveniki premalo glasni pri komuniciranju svojih potreb in želja. Predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Branko Meh pa je bil kritičen do priprave zakonov mimo Ekonomsko socialnega sveta.

Ivan Simič iz davčno svetovalne zbornice je ugotavljal, da si noben minister ne upa iti v večjo reformo. Sam dvomi, da bo davčno reformo možno izpeljati do konca mandata te vlade.

Predsednik Kluba slovenskih podjetnikov Marjan Batagelj je poudaril, da država po njegovem z davki slabo upravlja. Prav tako je bil kritičen do sistema socialnih transferjev.

miv/jaz/bg
© STA, 2019