Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Z dobrodelno vožnjo motoristi opozarjajo na rak prostate

Ljubljana, 29. septembra - Z ljubljanskega Kongresnega trga se bo dopoldne začela dobrodelna vožnja motoristov, s katero želijo opozoriti na moške bolezni, predvsem na razširjenost raka na prostati. Tradicionalna vožnja istočasno poteka v več kot 700 mestih po vsem svetu, zbere pa se več kot 110.000 motoristov. Na slovenskem dogodku pričakujejo več kot 170 voznikov na motociklih.

Velika Britanija, London.
Dobrodelna vožnja motoristov, s katero želijo opozoriti na moške bolezni, predvsem na razširjenost raka na prostati. Tradicionalna vožnja istočasno poteka v več kot 700 mestih po vsem svetu, zbere pa se več kot 110.000 motoristov.
Foto: dpa/STA

Dobrodelni dogodek bo v Sloveniji potekal že sedmič zapored, iz Ljubljane pa se bodo udeleženci odpeljali proti Kamniku, kjer se bo odvil glavni del dogodka, so sporočili organizatorji.

Motoristi v gosposki obleki in s prefinjenimi motocikli prav zaradi svojega videza pritegnejo prenekatere poglede. S svojim stasom in glasom želijo namreč opozoriti na moške bolezni, predvsem na razširjeno bolezen rak na prostati.

miv/ms/miv
© STA, 2019