Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Plenković: Slovenija ne bo mogla v nedogled blokirati hrvaškega vstopa v schengen

Bruselj, 27. septembra - Hrvaški premier Andrej Plenković je danes v Bruslju dejal, da Slovenija ne bo mogla v nedogled blokirati hrvaškega vstopa v schengensko območje. Smo članica, imamo zadostne mehanizme, je dejal glede tega. Povedal je še, da so kriteriji za vstop v schengen objektivni in zelo jasno definirani.

Belgija, Bruselj.
Hrvaški premier Andrej Plenković je danes v Bruslju dejal, da Slovenija ne bo mogla v nedogled blokirati hrvaškega vstopa v schengensko območje. Ob tem je poudaril, da je dobil "zelo jasna zagotovila" predsednika Evropske komisije Jean-Clauda Junckerja, da bo komisija Hrvaški dala zeleno luč za vstop v schengen do konca svojega mandata.
Foto: Hina/STA

Dodal je, da je dobil zelo jasna zagotovila predsednika Evropske komisije Jean-Clauda Junckerja, da bo do konca njegovega mandata, ki se izteče oktobra, komisija podala predlog, da Hrvaška izpolnjuje pogoje za vstop v schengen. Kolegij komisarjev bo o tem predvidoma odločal 16. oktobra.

Odzval se je tudi na včerajšnjo izjavo slovenskega premierja Marjana Šarca, da bo tudi Slovenija ravnala politično, če bo Evropska komisija delovala politično in 16. oktobra Hrvaški dala zeleno luč. Službe komisije nimajo nikakršne povezave s politiko, je poudaril.

blm/mc/blm
© STA, 2019