Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Šarec bo nagovoril Generalno skupščino ZN

New York, 27. septembra - Premier Marjan Šarec bo danes v New Yorku v okviru splošne razprave svetovnih voditeljev nagovoril Generalno skupščino Združenih narodov. Izpostavil naj bi štiri slovenske prioritete na letošnjem zasedanju, to so vladavina prava, človekove pravice, mednarodni mir in varnost ter trajnostni razvoj.

ZDA, New York.
Izjava za medije predsednika vlade Marjana Šarca ob robu splošne razprave v okviru 74. zasedanja Generalne skupščine ZN v New Yorku.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Premier je imel od začetka tedna v New Yorku številne aktivnosti. Včeraj se je tako sestal z generalnim sekretarjem ZN Antoniom Guterresom. Govorila sta o multilateralizmu, spoštovanju človekovih pravic in dogovorov.

Iz premierjevega kabineta so sporočili, da je prav spoštovanje dogovorov še posebej pomembno za majhne države, kakršna je Slovenija, zato je tudi v zvezi s tem premier poudaril vlogo ZN. Sogovornika sta posebej omenila Zahodni Balkan, pri čemer je Šarec izpostavil pomen prizadevanja za napredek in nepovratno stabilizacijo regije.

blm/mc
© STA, 2019