Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Levica zahteva nujno sejo odbora za finance glede Adrie Airways

Ljubljana, 26. septembra - Levica je danes vložila zahtevo za sklic nujne seje odbora DZ za finance glede Adrie Airways. Lala Adrie Airways zaradi številnih finančnih težav na tleh ostajajo že od torka. V Levici pa ob tem poudarjajo predvsem po njihovem mnenju zgrešenost privatizacije iz leta 2016.

Brnik, Letališče Jožeta Pučnika.
Družba Adria Airways je sporočila, da v torek in sredo začasno prekinja večino svojih letalskih operacij iz Ljubljane, Prištine in Tirane ter na omenjene destinacije. Ohranila pa je dva poleta v Frankfurt in iz njega.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Po besedah poslanca Levice Mateja T. Vatovca, predlagajo, da država preneha financirati oz. subvencionirati nemški sklad 4K Invest, ki je lastnik Adrie Airways ter da preveri in spodbija kupoprodajno pogodbo.

Predlagajo pa tudi, da država vzpostavi novo podjetje, ki bi ga upravljali ali soupravljali zaposleni v Adrii Airways in bi bilo v delno tudi v lastništvu zaposlenih. Glede predlaganih sklepov se z ostalimi parlamentarnimi strankami v Levici še niso usklajevali, je za STA povedal Vatovec.

dpr/jaz/jaz
© STA, 2019