Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Odpoved Adrijinih letov povečala zanimanje novih prevoznikov za Ljubljano

Brnik, 26. septembra - Odpovedi letov Adrie Airways so povzročile rast povpraševanja, boljšo zasedenost letal in povečevanje zmogljivosti pri prevoznikih, ki z Brnika že letijo, so za STA pojasnili v družbi Fraport Slovenija, ki upravlja z ljubljanskim letališčem. Povečalo se je tudi zanimanje novih prevoznikov za letenje na Letališče Jožeta Pučnika.

Brnik, Letališče Jožeta Pučnika.
Družba Adria Airways je sporočila, da v torek in sredo začasno prekinja večino svojih letalskih operacij iz Ljubljane, Prištine in Tirane ter na omenjene destinacije. Ohranila pa je dva poleta v Frankfurt in iz njega.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Kot so navedli, svojo škodo in škodo pogodbenih partnerjev zaradi odpovedanih letov še ocenjujejo. Spomnili pa so, da je Adria lani prepeljala dobro polovico od skupno 1,82 milijona potnikov, ki so potovali prek ljubljanskega letališča.

Po poročanju časnika Finance so Adrijina letala prizemljena tudi zaradi nezmožnosti družbe, da bi Petrolu plačala kerozin. Tega mora od poletja plačevati vnaprej, saj je takrat Adrii Tehniki dolgove poplačala s hangarjem, ki je predstavljal zavarovanje za morebitno neplačilo.

mlu/jes/mg
© STA, 2019