Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Letala Adria Airways na tleh še vsaj do petka

Ljubljana, 25. septembra - Adria Airways tudi jutri in v petek ne bo izvajala letov, izjema bosta večerna leta v Frankfurt in nazaj, so danes sporočili iz letalskega prevoznika.

Brnik, Letališče Jožeta Pučnika.
Družba Adria Airways je sporočila, da v torek in sredo začasno prekinja večino svojih letalskih operacij iz Ljubljane, Prištine in Tirane ter na omenjene destinacije. Ohranila pa je dva poleta v Frankfurt in iz njega.
Foto: Nebojša Tejić/STA

V vodstvu družbe, ki ji brez izvedljivega načrta finančnega prestrukturiranja po današnjem sklepu agencije za civilno letalstvo že prihodnji teden grozi odvzem operativne licence, zagotavljajo, da nadaljujejo aktivne pogovore s potencialnimi novimi lastniki.

Adrijina letala - v upravljanju jih ima po izgubi osmih letal še deset - so že včeraj in danes začasno prizemljena, družba je v teh dneh dneh izvedla le dva leta v Frankfurt, vendar pa je za to najela letalo in posadko.

Zaradi dvodnevne začasne zaustavitve letalskih operacij je na tleh danes in v torek ostalo 3700 potnikov, odpovedanih pa je bilo 158 letov, so povedali v družbi.

jes/bdo/bdo
© STA, 2019