Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Društvo novinarjev Slovenije bo še en mandat vodila Petra Lesjak Tušek

Ljubljana, 25. septembra - Društvo novinarjev Slovenije je na današnji volilni skupščini izvolilo novo vodstvo za mandatno obdobje 2019-2023. Nov mandat predsednice so podelili novinarki časnika Večer Petri Lesjak Tušek, ki je društvo vodila že doslej. Kot je poudarila v svojem programu, mora društvo ostati stičišče in vezni člen novinarjev.

Ljubljana.
Volilna skupščina Društva novinarjev Slovenije, na kateri so izvolili novo vodstvo za mandatno obdobje 2019-2023. Nov mandat predsednice so podelili novinarki časnika Večer Petri Lesjak Tušek, ki je društvo vodila že doslej, skupščino je vodila upokojena novinarka Nevenka Dobljekar.
Foto: STA

Ključni projekti društva bodo tudi v prihodnje zaščita avtonomije novinarjev in svobode govora, spremembe medijske zakonodaje, implementacija direktive o avtorskih pravicah in zagotovitev ustreznih nadomestil za novinarje, pa tudi izboljšanje položaja novinarjev in ustrezno vrednotenje novinarskega dela.

Člani društva so sprejeli spremembe Kodeksa novinarjev Slovenije, ki se nanašajo predvsem na člene, ki urejajo posege v zasebnost.

apo/apo
© STA, 2019