Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Po napovedi dopolnila o usklajevanju pokojnin v koaliciji pozivi k odgovornemu ravnanju

Ljubljana, 25. septembra - Ob zakonskem predlogu Levice za ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja je nekaj slabe volje v koaliciji danes povzročila tudi napoved dopolnila, ki ga DeSUS namerava vložiti k proračunu.

Ljubljana, DZ.
Nadaljevanje seje DZ, na kateri so med drugim obravnavali predlog spremembe zakona o ureditvi določenih vprašanj zaradi končne razsodbe arbitražnega sodišča na podlagi arbitražnega sporazuma med vladama Slovenije in Hrvaške.
Foto: Nebojša Tejić/STA

V DeSUS so včeraj po seji organov stranke napovedali vložitev dopolnila, po katerem bi izredno uskladitev pokojnin lahko izvedli že, če bo gospodarska rast višja od 2,5 odstotka BDP, in ne tri odstotke kot doslej.

V koalicijskih vrstah je bilo tako v današnjih izjavah že slišati pozive k odgovornemu ravnanju, k strnitvi vrst, pa tudi k temu, naj se partnerji vzdržijo samostojnih akcij.

V LMŠ so spomnili na koalicijsko zavezo, da nobena stranka ne bo dala dopolnil in da bodo odprta vprašanja reševali za mizo. Nad potezo DeSUS so bili razočarani tudi v SMC in SAB, kjer napovedujejo predlog za sklic vrha na temo prihodnjega delovanja koalicije.

pa/apo
© STA, 2019