Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na sojenju za umor na Titovi v Mariboru pričali svojci žrtve in oškodovanci

Maribor, 24. septembra - Na mariborskem sodišču se je z zaslišanjem prič nadaljevalo ponovljeno sojenje Senadu Softiću, ki ga tožilstvo bremeni umora in povzročitve splošne nevarnosti v krvavem obračunu na Titovi cesti v Mariboru pred dvema letoma, v katerem je pod njegovimi strel umrl 52-letni Rado Mitrović.

Maribor, Okrožno sodišče v Mariboru.
Na mariborskem sodišču se je z zaslišanjem prič danes nadaljevalo ponovljeno sojenje Senadu Softiću, ki ga tožilstvo bremeni umora in povzročitve splošne nevarnosti v krvavem obračunu na Titovi cesti v Mariboru pred dvema letoma, v katerem je pod njegovimi strel umrl 52-letni Rado Mitrović. Kot priče so nastopili svojci umrlega in oškodovanci.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA
Arhiv STA

Pred sodišče sta stopili žena in hči ustreljenega Mitrovića, ki sta izpovedali enaki zgodbi o tem, da so se s Softićevo družino v preteklosti občasno res družili, predvsem zaradi druženja otrok, na kakšnih rojstnih dneh in podobno. Vendar so stike že leta 2002 povsem prekinili, potem ko jih je Softićeva žena po enem od druženj sredi noči klicala, da njen mož grozi in da jo želi ubiti.

Pričala sta tudi oba oškodovanca, ki sta se z Mitrovićem tragičnega dne skupaj peljala iz službe. Oba sta še vedno pretresena in sta vložila tudi odškodninska zahtevka.

gm/apo
© STA, 2019