V zbornici in sindikatih zdravstvene nege v bran dokumentu o poklicnih kompetencah

Ljubljana/Šempeter pri Gorici, 17. septembra - Zbornica zdravstvene in babiške nege - Zveza strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov ter sindikati s področja zdravstvene nege so vzeli v bran dokument o poklicnih kompetencah v zdravstveni negi. Dokument je pripravila stroka in ustrezno rešuje problematiko kompetence medicinskih sester, so prepričani.

Ljubljana.
Predsednica Zbornice zdravstvene in babiške nege Slovenije - Zveze strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije (Zbornica - Zveza) Monika Ažman.
Foto: Bor Slana/STA
Arhiv STA

Kot je povedala predsednica omenjene Zbornice - Zveze Monika Ažman, so dokument pripravljali ljudje iz stroke in kot tak odraža, kaj so kompetence posameznega izvajalca v zdravstveni negi. Res pa je dokument naplavil vse anomalije, ki so se nabrale, zato se pri njegovi implementaciji pojavljajo določene težave, za katere pa iščejo rešitve, je dejala.

Dokument so podprli tudi sindikati, ki zastopajo izvajalce zdravstvene nege. Predsednik sindikata Pergam Jakob Počivavšek se je zavzel za njegovo ohranitev.

ako/pa
© STA, 2019